Verhalen voor het leven

Vertelvoorstellingen, levensverhalen, vertelwandelingen

 Najaar 2021

Ik doe wat ik kan en ik kan wat ik doe!

Wat is het geheim van de beroemde haan Cantecleir? En wat doet de kleine grijze vogel in het kippenhok? Rien vertelt hoe moeilijk het is om te ontdekken wie je nu eigenlijk bent. Hoe word je een kleine held? Voor het verhaal van Cantecleir baseerde ik me op een oud toneelstuk waarvan ook een prachtig kinderboek is verschenen. Het tweede verhaal is een bewerking van een eeuwenoud Afrikaans verhaal. Met zingen, bewegen en meedoen!

In samenwerking met Celliste Sara Fontàn Fereira, celiste en lesgeefster in de Academie in Tienen.
Duur 55’.

 

Een zwaan, een korenbloem en een uitgestoken hand

Als je opgroeit in een klein dorpje met acht broers en zussen, dan heb je veel verhalen te vertellen. Rien vertelt over dat dorpje waar de tijd stilstond, waar er een grootvader uit het niets opduikt en waar de kleine geschiedenis de grote geschiedenis raakt. Ze weeft persoonlijke verhalen en traditionele wonderverhalen in elkaar en sleept je mee langs holle wegen en familiegeheimen en hilarische momenten. Waar begint werkelijkheid en fantasie? Rien vertelt verhalen voor volwassenen die persoonlijk en toch universeel zijn.
Nele Gerard begeleidt en brengt het verhaal muzikaal tot leven op diatonisch accordeon.

Dinsdag 12 Oktober om 13u30 uur in LDC Zonnedries,
Zonnedrieslaan 27, 3390 Tielt-Winge
Info bij .

Woensdag 17/11 om 14 u 30 in LDC De Maretak,
Info bij

 

Weireldklapz. Project met de provincie West-Vlaanderen, Langemark-Poelkapelle en Guinée..

Circus en verhalen over Helden. Tijdens de week van 18 t.e.m. 20 oktober leren we de kinderen vertellen en circus. Vrijdagnamiddag sluiten we de week af met een voorstelling.
In december kan je de expositie over ‘Helden’ bekijken in het gemeentehuis.

Digital Storytelling

Over pijn en wonden van alledaags racisme. In samenwerking met Avansa Limburg. Website ‘Onderhuids’ wordt binnenkort aangekondigd. Meer info bij Ellen Frissaer tel. 011 560 100.

Living Library

Tijdens de maanden september en oktober werken we weer aan de verhalen van de Levende Bibliotheek. Deze keer vindt ze plaats in Genk. Info bij de Integratiedienst van Stad Genk.
Op 4/12 ben je welkom op onze Levende Bibliotheek in de echte bibliotheek van Genk.

Vragen staat vrij- werken met levensverhalen

Sommige ouderen (en ook anderen?) snakken er naar om over hun leven te vertellen. Anderen blijken vast te hangen in bepaalde hoofdstukken. Maar hoe werk je met levensverhalen? Hoe krijg je mensen aan het vertellen over hun leven vroeger en hoe krijg je dat verhaal in beweging? Hoe gebruik je voorwerpen, foto’s en een eigen verhaal? Hoe maak je een levend verhaal? Een workshop over leren luisteren, betere vragen stellen en mooie verhalen als geschenk!

Waar? WZC Markizaat in LEDE
            Wzc 't Kempken in Dilsem Stokkem