Verhalen voor het leven

Vertelvoorstellingen, levensverhalen, vertelwandelingen

Agenda voorjaar 2020

 

Workshop: Voorlezen voor personen met dementie op 27 januari

Laatstejaars Atheneum Vijverbeek in Asse

 

Voorstelling: Durf dan als je kan! 29 januari

Vertelvoorstelling voor OKAN-klassen in Regina Pacis Brussel

 

Internationaal project. Over Helden. 17-21 februari.

Meerjaren- en fantastisch project met vertellen en circus in scholen van Langemark- Poelkapelle en in Guinée. Met Circus Amoukanama en Petit Tonton.

 

Internationaal project ‘STORY ID’. Boekenweek met voorstelling en workshop op 30 en 31 maart.

Awel, euh… ! Een workshop vertellen

Wist je dat je met het vertellen van een anekdote of een verhaal aandacht kan vragen én houden? Veel films en boeken vinden trouwens hun ideeën in oude verhalen en liederen. Tijdens deze korte workshop leren we een anekdote of een verhaal boeiend te maken en zien we hoe we met het juiste verhaal op de juiste moment een verschil kunnen maken. Sprookjes, mythen en sagen zijn er trouwens in alle maten en voor alle leeftijden! Een korte plezante workshop voor iedereen.

 

Een zwaan, een korenbloem en een uitgestoken hand.

Kennen jullie de korenbloem nog? Het was een prachtige helblauwe bloem die overal groeide tussen het koren, maar ze is bijna verdwenen. En wat heeft die bloem te maken met twee zussen? Rien vertelt over een kleine dorpje waar de tijd stilstond en waar twee zussen in rivaliteit leven. Ze weeft persoonlijke verhalen en traditionele wonderverhalen in elkaar en sleept je mee langs holle wegen, gevaarlijke stormen, familiegeheimen en straffe onverwachte ontmoetingen. Over families, opgroeien en andere ongemakken. Rien Van Meensel vertelt verhalen die persoonlijk en toch universeel zijn. Nele Gerard speelt diatonisch accordeon en brengt de verhalen muzikaal tot leven.

 

Mentor Weekend in de opleiding WILDWOODs in UK 4-5 april 

 

Voorstelling: verhalen uit het land van de rijzende zon. 28 april

Vertelfestival in de school van de HELIX, Maasmechelen.

 

Workshop Vragen staat vrij. Werken met levensverhalen op 8 mei

i.s.m. OCMW Dilsem-Stokkem.

Sommige ouderen (en ook anderen?) snakken er naar om over hun leven te vertellen. Anderen blijken vast te hangen in bepaalde hoofdstukken. Maar hoe werk je met levensverhalen? Hoe krijg je mensen aan het vertellen over hun leven vroeger en hoe krijg je dat verhaal in beweging? Hoe gebruik je voorwerpen, foto’s en een eigen verhaal? Hoe maak je een levend verhaal? Een workshop over leren luisteren, betere vragen stellen en mooie verhalen als geschenk!

 

Planning:

– Vertelcirkel en Storytelling over rascisme en vooroordelen i.s.m. Vorming Plus Limburg (www.onsverhaal.org)

– Bezoek Guinée (november-december )

– Mentoring Opleiding Wildwood. Jaar 2. Treowen. Wales. November.