Verhalen voor het leven

Vertelvoorstellingen, levensverhalen, vertelwandelingen

Zomer en Najaar 2019

 

Een zwaan, een korenbloem en een uitgestoken hand

Als je opgroeit in een klein dorpje met acht broers en zussen, dan heb je veel verhalen te vertellen. Rien vertelt over dat dorpje waar de tijd stilstond, waar er een grootvader uit het niets opduikt en waar de kleine geschiedenis de grote geschiedenis raakt. Ze weeft persoonlijke verhalen en traditionele wonderverhalen in elkaar en sleept je mee langs holle wegen en familiegeheimen en hilarische momenten. Waar begint werkelijkheid en fantasie? Rien vertelt verhalen voor volwassenen die persoonlijk en toch universeel zijn. Nele Gerard begeleidt en brengt het verhaal muzikaal tot leven op diatonisch accordeon.

– Donderdagavond 25 juli 2019 om 20 uur in Langemark-Poelkapelle in Bed & Breakfast ‘Bomen die dromen’.
   Info KLAPZ, , 057 49 09 45.
– Zondag 11 augustus, Storytelling Festival, Unstone Grange, Derbyshire (UK).
– Dinsdag 8 oktober om 14 uur met KVLV, Den Bosuil, Bieststraat 233, Hever-Schiplaken.
– Zaterdag 26 oktober om 20 uur, Kalypso, Franciscuskerk, Tiensesteenweg (zonder nummer), Korbeek-Lo. Meer info via mail.

 

Vurig Eindfeest van het Provinciaal domein Kessel-Lo voor families op vrijdag 11 oktober

Zoals elk jaar wordt het domein feestelijk verlicht en verwelkomen de vertellers van Fonkelvogel je met spannende, humoristische en deugddoende familieverhalen. Gratis. Je bent welkom vanaf 19u30!

 

Vertelvoorstelling van Fonkelvogel in CC De Borre op zaterdag 30 november

Rien Van Meensel verzorgt de voorvertelling. Ze is een wandelende schatkamer van talloze briljante verhalen. Met één van die juweeltjes schenkt ze ons een mooi begin van de avond. Later op de avond volgt de internationale vertelster Sofie Heydel. 

Waar: theaterzaal de Borre, Speelpleinstraat 10, 3360 Bierbeek. 12 Euro. www.ccdeborre.be.

 

CREA-taal met Vorming Plus

We maken het gezellig door aan elkaar te vertellen. Iedereen kan het! Een spannend of grappig verhaal, een sprookjes uit jouw cultuur ... Welk verhaal vertel jij? Deze cursus verloopt in eenvoudig Nederlands. Iedereen is welkom. Speciaal voor nieuwkomers.

Waar? BarBoek, Schrijnmakersstraat 17, 3000 Leuven

ma, 30/09 – 7/10-14/10 van 12:00 – 14:00 uur.

Prijs tussen 7 en 34 Euro.

Inschrijven via Vorming Plus. Tel. 016-525 900; ;

 

Vragen staat vrij, werken met levensvragen.

Sommige ouderen (en ook anderen?) snakken er naar om over hun leven te vertellen. Anderen blijken vast te hangen in bepaalde hoofdstukken. Maar hoe werk je met levensverhalen? Hoe krijg je mensen aan het vertellen over hun leven vroeger en hoe krijg je dat verhaal in beweging? Hoe gebruik je voorwerpen, foto’s en een eigen verhaal? Hoe maak je een levend verhaal? Een workshop over leren luisteren, betere vragen stellen en mooie verhalen als geschenk!

22 oktober 2019 van 09u30 tot 16u30 in PRH, Otto Veniusstraat 15, 2000 Antwerpen

Deelnameprijs €50, Contacteer:www.zorgsaaam.be. Deze vorming kan ook worden georganiseerd op aanvraag.

 

Digital Storytelling

In de week van 28 tot en met 2 november starten we weer een reeks op. Elke voormiddag komen we samen en werken we aan jouw verhaal met jouw stem, foto’s en muziek. Meer info op www.jouwverhaal.be. In samenwerking met Vorming Plus Limburg. Meer info bij Ellen Frissaer tel. 011 560 100.

 

 

Nieuwe projecten die opstarten in het najaar:

Babbelbank in het Molenhof in Heverlee. Maandelijks.

Verhalencirkel 60+. Op zoek naar de steen der wijzen.
Ineens ben je dan zestig (plus). Binnenin voel je je nog hetzelfde . Maar stilaan is er een ander perspectief van de toekomst en er rijzen vragen. Reeks voor zestigplussers die willen werken met het levensverhaal. 6 Maandagavonden van 19u30 tot 22u15. Op 30/9, 14/10, 4/11, 18/11, 2/12, 16/12 in Leuven. Meer info per mail.
Begeleiders: Rien Van Meensel en Fawzia Hanssens


Impactmeting via Succesverhalen i.s.m. vzw Zorgsaam.