Verhalen voor het leven

Vertelvoorstellingen, levensverhalen, vertelwandelingen

Najaar 2022

Verhalen in het park, Alden Biesen, zaterdag 8 oktober om 19 u 30.

Met verhalen van zes vertellers, feeërieke lichtjes en bruisende folkmuziek in een prachtige omgeving. Luister naar mijn lievelingsverhalen: Het eiland van de mens en de vrouw van botten en beenderen. 12 euro. Inschrijven via
https://www.eventbrite.be/e/tickets-verhalen-in-het-park-avondprogramma-327332449167

 

Een zwaan, een korenbloem en een uitgestoken hand. Woensdag 16 november om 14 u.

Als je opgroeit in een klein dorpje met acht broers en zussen, dan heb je veel verhalen te vertellen. Rien vertelt over het dorpje Nieuwrode waar de tijd stilstond, waar er een grootvader uit het niets opduikt en waar de kleine geschiedenis de grote geschiedenis raakt. Ze weeft persoonlijke verhalen en traditionele wonderverhalen in elkaar en sleept je mee langs holle wegen en familiegeheimen en hilarische momenten. Rien vertelt verhalen voor volwassenen die persoonlijk en toch universeel zijn. Nele Gerard begeleidt en brengt het verhaal muzikaal tot leven op diatonisch accordeon.

Welkom in het LDC Ter Vlierbeke,Rustoordlaan 3, Kessel-Lo. Voorverkoop t.e.m. 15/11 aan € 3 – kassa € 3,50. Inschrijven via of 016/555511

 

Dwaallichtwandeling op vrijdag 16 december 2022 van 18:00 uur tot 20:00 uur

Feeërieke wandeling in Provinciedomein Kessel-Lo met verhalen en lichtjes. Gratis. Info volgt nog!

 

Zondag 13 november om 14 u. Salon Souvenir. Tweede Editie. In het CC Genk

Voor een tweede maal staan we op het podium samen met het Regenboogkoor en vertellen we over het samenleven in de multiculturele stad Genk. Het mijnverleden zindert nog door in de verhalen, maar er zijn ook andere klanken en andere kleuren.

Welkom!!!

 

Bezoek de Levende Bibliotheek’ van vzw De Zevenster i.s.m. Dienst Diversiteit en Gelijke Kansen, de Nomade, LDC Ter Vlierbeke.

 Elke mens is als een wandelend boek. Iedereen heeft een klein of groot verhaal over zijn leven te vertellen. We zijn op zoek gegaan naar verhalen uit onze jeugd. Senioren uit de buurt van Kessel-Lo, van LDC Ter Vlierbeke en anderstaligen hebben naar elkaar geluisterd. Nu mogen jullie komen luisteren naar onze levende boeken en nadien is er plaats voor een gesprek.
De Levende Bibliotheek opent op 18 december om 14 u de eerste maal zijn deuren in het LDC.

Als je zelf mee wil doen, contacteer dan Rien Van Meensel via of 478/247053.

 

De smaak van Verhalen van oktober tot december

Samen met Judith Urlings proeven we van verhalen en smullen we van lievelingshapjes in de gevangenis van Hasselt, Zwarte Brugstraat 4. Onze recepten en verhalen zal je kunnen terugvinden in onze publicatie!