Verhalen voor het leven

Vertelvoorstellingen, levensverhalen, vertelwandelingen

Schoolvoorstellingen

Deze voorstelling is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar. Het verhaal is gebaseerd op het ware verhaal en volgt het verloop van de oorlog tot de klokken de bevrijding inluiden. Zoals enkele leraren opmerkten: "Naar dit verhaal kan ik elke keer weer opnieuw luisteren. "  "De zaal was muisstil!" "Dit was virtuoos en creatief."

“Leven met de oorlog als decor” groote oorlog verhalen Rien

Laat je meeslepen door het verhaal van een jongen van dertien, Denis, die uitkijkt naar een spannende vakantie in het begin van de oorlog. Maar dan breekt de hel los.
Er is geweld van de invallende Duitsers en er zijn de eerste veldslagen. Dan worden mensen weggevoerd naar Duitsland.
Hele dorpen lijken onthoofd. De volgende jaren hangt er een sombere sfeer in ons landje. Mensen lijden honger en kou. En wie kan je nog vertrouwen als leven overleven wordt?
Het verhaal ontrolt zich als 'In Vlaamse velden', maar dan over gewone mensen, poëtisch en ontroerend.
Het is gebaseerd op ware feiten en echte mensen (m.m.v. Erfgoedkring Hagok en Kortenberg).
Rien Van Meensel wordt begeleid door Nele Gerard op diatonisch accordeon.
 

Ik heb een nieuw keineig programma voor kinderen van 5 tot 9 jaar. Te boeken!
Hier kan je een kort fragment horen. Met Nele Gerard natuurlijk!

IK BEN WAT IK DOE EN IK DOE WAT IK BEN!

Wat is het geheim van de beroemde haan Cantecleir? Waarom zingt hij altijd zo vroeg zodat iedereen boos wordt? Naar wat en wie verlangt hij? En wat doet die kleine grijze vogel in hemelsnaam in het kippenhok? Waarom is hij niet gelukkig? Het kraait, het kakelt en het schreeuwt in de verhalen van Rien. Hoe moeilijk is het om te ontdekken wie je nu eigenlijk bent? Wat heb je nodig om gelukkig te kunnen zijn? Het verhaal wordt meeslepend ondersteund door diatonisch accordeoniste Nele Gerard.

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen tussen 6 en 10 jaar of voor families. Ze duurt 50' en ... werd uitgekozen door de kinderjury van het festival van Herkenrode.