Verhalen voor het leven

Vertelvoorstellingen, levensverhalen, vertelwandelingen

Vertelwandelingen

Wandelen is stilstaan bij het leven.

Een wandeling kan op maat, met thema’s naargelang de gelegenheid, de wensen en de leeftijd van de groep (van 4 tot 99 jaar). Mogelijke thema’s zijn:
- halloween,
- mythen en sagen over bomen en eeuwenlange respect voor de natuur,
- een wandelzoektocht voor kinderen,
- verjaren, enz.

Behalve verteller ben ik ook natuurcoach. Ik leid je doorheen het landschap en vertel verhalen verbonden met de cyclus van de seizoenen en mythen en sagen over bomen en bloemen.  Je kiest zelf hoe lang de wandeling duurt en het thema.

  1. Lentewandeling: de lente is het seizoen van de belofte. We zoeken naar de eerste tekenen van de lente in de natuur.
  2. Zensuele wandeling: Met al onze zintuigen gaan we de natuur verkennen.  Een wandeling met doe-momenten en verhalen.
  3. Late zomerwandeling: in september worden de laatste oogsten binnengehaald. Al wandelend gaan wij de wijsheden van de Keltische sprookjeswereld oogsten.
  4. Herfstwandeling: De herfst kleurt de wereld rood, bruin en okergeel. We denken met een vleugje weemoed terug aan de warme, volle zomerdagen en bereiden ons voor om knus en veilig de winterstilte op te zoeken… We gaan net als de bladeren zachtjes … leren loslaten.
  5. Bomenwandeling: er zijn een heleboel prachtige verhalen over de grote en kleine reuzen uit het bos.  Mythen, sagen en legenden leggen uit hoe we door de eeuwen heen door het bos de bomen hebben gezien.